هند یا هندوستان با نام رسمی جمهوری هند کشوری در جنوب آسیا است و پایتخت آن دهلی نو است. هندوستان از شمال باختر با پاکستان ،از شمال با چین،نپال ،بوتان و تبت و از شمال خاوری با برمه وبنگلادش همسایه است و از جنوب به اقیانوس هند محدود می شود.همچنین از باختر با دریای عرب، از خاور با خلیج بنگال، و از جنوب نیز با اقیانوس هند مرز آبی دارد.
هند،دارای تاریخ و فرهنگ بسیار کهن و پرباری است که به ۳۰۰۰ سال پیش از میلاد میرسد. این کشور، سرزمین نژادها، زبانها، آیینها، و فرهنگهای فراوان و گوناگون میباشد، صدها زبان و هزاران گویش و لهجه وجود دارد. علاوه بر دو زبان هندی و انگلیسی که در قانون اساسی این کشور زبان رسمی اعلام شدهاست، ۲۲ زبان دیگر در یک یا چند ایالت موقعیت زبان رسمی را دارند.
طی ۸۰۰ سال تسلط فارسیزبانان یا ایرانیان بر هند، این کشور از فرهنگ ایران و زبان فارسی تاثیر بسیاری پذیرفتهاست. زبان فارسی در دورهٔ غزنویان به هند راه یافت و با فرمانروایی دودمان گورکانیان هند زبان رسمی شد. و در این زبان شاعران بزرگی همچون بیدل دهلوی، و امیر خسرو دهلوی و دستگاه شعری سبک هندی را در خود پروراند.تاثیر فراوانی بر زبانهای هند بهویژه زبان اردو گذاشتهاست و پیش از آنکه هند مستعمره انگلستان شود (سده ۱۹ میلادی)، دومین زبان رسمی این کشور و زبان فرهنگی و علمی بهشمار میرفت.
این کشور دارای تنوع بسیار قابل توجهی در آب و هوا است و از کوهستانهای همیشه پوشیده از برف هیمالیا تا منطقه حاره و گرمسیری میانه و جنوب و کویر خشک غرب این کشور را دربر میگیرد.
چهار فصل هند شامل: سرد وخشک از ماه دسامبر تا فوریه، گرم و خشک از ماه مارس تا مه، فصل بارش از ماه ژوئن تا سپتامبر و معتدل در ماههای اکتبر و نوامبر است. به طور میانگین ۱۰۰۰ تا۱۵۰۰ میلمتر باران در سال، تقریباً سراسر هند را دربر میگیرد که این مقدار به ۲۵۰۰ میلیمتر در سواحل و ناحیه شمال شرقی هند میرسد.میانگین بارندگی سالانه در بنگال غربی به بیش از ۱۱هزار میلیمتر در سال میرسداین کشور دارای آب و هوای بسیار متنوعی میباشد.
شهرهای مهم : بنگلور، چنای، بمبئی، جیپور، دهلی نو، کوالام، گوا، آگرا
اطلاعــــــــــــات ضــــــــــــروری
نرخ برابری بات با دلار: هر دلار برابر با 61.49 روپیه است.
کد تلفن بینالمللی: +91 (کد تلفن دهلی 009111 و بمبئی 009122 می باشد.)
اختلاف زمانی: +5:30 (پنج ساعت و نیم جلوتر از زمان مبدا گرینویچ)
مساحت هند: ۳٬۴۰۲٬۸۷۳ کیلومتر مربع (هفتم در جهان ،2برابر ایران)
جمیعت : حدود 2/1 میلیارد نفر
زبان رسمی : هندی و انگلیسی
جاذبه های گردشگری دهلی
بهطور کلی دهلی دارای سه فصل آب و هوایی است: ۱- فصل بارانهای موسمی یا مانسون از اول ماه جون به مدت ۴ تا ۵ ماه. ۲- فصل سرما از اول ماه نوامبر به مدت ۴ ماه و فصل گرما از اواسط ماه مارچ به مدت ۳ ماه. آب و هوای دهلی در بهار گرم و مرطوب است و باید از کولر گازی استفاده کرد. در طول زمستان نیز حداقل برای ۳ ماه نیاز به استفاده از بخاری احساس میشود.
در کلان شهر دهلی اماکن تاریخی و گردشگری زیادی موجود است و این شهر از ظرفیت قابل قبولی برای پذیرایی گردشگران برخوردار است. از مهمترین اماکن جلب گردشگر در این شهر میتوان به مراکز زیر اشاره کرد:
قلعه سرخ(رد فورت یا لال قلعه)
مسجد جامع دهلی
آرامگاه همایون
مقبره یا درگاه نظام الدین اولیاءدر دهلی
قطٌبٌ منار
معبد نیلوفر
بنای یادبود مهاتما گاندی
آرامگاه عبدالرحیم خان خانان در دهلی
مراکز خــــــــــــــــــــرید دهلــــــــی
دهلی در طول تاریخ مهمترین مرکز تجاری و تبادل کالا در کل کشور هند بوده است. نام برخی از مکان های خرید و تجاری دهلی نیز ریشه در همین پیشینه تاریخی دارد.
شیخ سارای (Sheikh Sarai) و یوسف سارای (Yusuf Sarai)
امروزه این شهر تجاری پر است از مراکز تجاری و فروش کالا و مغازه های کوچکی که در کل شهر پخش شده است. اجناس مهمی مانند جواهرات ، فرش و انواع زیرانداز، روسری های رنگارنگ ، سنگ های باارزش و لباسهای ابریشمی و نقره ای در این شهر خرید و فروش می شوند.
از مراکز مهم و ناحیه های خرید می توان به باغ کارول (Karol Bagh) ، کوناوت (Connaught) و چندنی چوک (Chandni Chowk) را نام برد.خیابان بابا خاراک (Baba Kharak) که در نزدیکی پارلمان هند واقع شده است نیز یکی از مهترین مراکز فروش لباس ها و روسری های هندی است.
مرکز خرید بهشت نیز (Delhi is a shoppers' paradise) نیز یکی دیگر از مراکز مهم خرید کالا در دهلی است که لباس هایی ساده و سنتی را زیر نظر بزرگترین طراحان با قیمتی مناسب به مردم عرضه می کنند.
روستای حوض خاص (Hauz Khas Village) که در 12 کیلومتری جنوب غربی شهر قرار دارد نیز یکی دیگر از مراکز مهم خرید جواهرات و اجناس با ارزش است.
مجتمع خرید سانتوشی (Santushi) که در کنار هتل های مهم دهلی قرار دارد نیز یکی دیگر از مراکز بزرگ و قابل توجه دهلی است.
باغ کارول (Karol Bagh) مهمترین مرکز خرید در حوض خاص (Hauz Khas) است.
یکی دیگراز مراکز تجاری شهر دهلی مرکز دیلی هت(Dilli Haat) است.
از دیگر مراکز خرید در دهلی می توان به بازار سدر (Sadar) اشاره کرد.
آگــــــــــــــــــــــــــــــرا
آگره یا آگرا سومین شهر بزرگ در ایالت اوتار پرادش در کشور هندوستان است. این شهر درکنار رودخانه یامونا (جمنا) قرار گرفته و از دهلی پایتخت هند، با ماشین تنها دو ساعت و نیم، با قطار ۴ ساعت و با هواپیما ۳۰ دقیقه فاصله دارد.
در مورد وضعیت کلی آب و هوای شهر آگرا میتوان گفت بهترین آب و هوا را از اکتبر تا مارس دارد و در تابستان هوا حدوداً بین ۲۲ تا ۴۵ درجه و زمستان ۴ تا ۳۱ درجهاست.
جاذبه هــــــای گردشگری
تاج محل
قلعه لعل
فاتحپور سیکری
سیکاندرا
گـــــــــــــــــــوا
گوا نام شهری بندری و ایالتی در حاشیه جنوب غربی هندوستان است. گوا شامل بندر گوا و شهر گوای کهنه یا شهر قدیمی گوا در فاصله حدوداً ۴۰ کیلومتری آن میباشد.
گوا به خاطر ساحل های وسیع آفتابی در جهان شهرت دارد.
طبیعت گوا با تپههای بسیار سبز در کنار رودهای فراخ با کشتزارهای برنج، نخلهای فراوان و سایر درختان گرمسیری جلوه بسیار زیبایی دارد. وسیعترین سواحل و مراکز تفریحی ساحلی هند در گوا قرار دارد و این شهر سالانه از صدها هزار گردشگر داخلی و خارجی پذیرایی میکند. سواحل گوا پهناور بوده و آفتابی درخشان و زیبا دارد. ۴۵۱ سال حکومت پرتغال بر این منطقه، باعث شده که تمام شهرها و حتی روستاهای گوا فرهنگی خاص داشته باشند.
در ماه می گرمترین هوا را داراست که افزون بر ۳۵ درجه سانتی گراد میشود. فصل بارانهای موسمی یا مانسون از ماه ژوئن تا سپتامبر را در بر میگیرد اما اوج بارندگیها مربوط به ژوئیه و اوت میباشد.
گوا یک فصل سرما کوتاه مدت از اواسط دسامبر تا اواخر فوریه دارد که در شبها درجه حرارت حدود ۲۰ درجه سانتی گراد است.
جاذبـــــــــــه های گردشگری
بندر گوا منطقه بسیار زیبایی است که سواحل شنی وسیع، زیبا، آرام و لذت بخشی دارد.
افزون بر آن تندیس گاندی در گوا، کلیسای سنت فرانسیس، کلیسای جامع گوا، سنت آگوستین بازار مارگو، کلیسای مارگو، کلیسای سنت آندرو، معبد ماهاسیا، کلیسای پتناجیم، بازار ماپوسا و بازار آنجونا ازمراکز دیدنی منطقه گوا به شمار میروند.
بمبئــــــــــــــــــی
بمبئی با نام جدید مومبای پایتخت ایالت ماهاراشترا از مهمترین شهرهای کشور هند است،در زبان هندی به معنای ساحل خوب است. این نام را استعمارگران پرتغالی بر این شهر نهادند. در سال ۱۹۹۶نام این شهر به «مومبای» تغییر یافت که نام یکی از خدایان زن هندی است. اما در خارج از هند این بندر بزرگ همچنان به بمبئی معروف است.
این شهر با وسعتی برابر ۶۰۳ کیلومتر مربع و جمعیتی بالغ بر ۱۳٫۳ میلیون نفر (در سال ۲۰۰۶) یکی از چهار شهر بزرگ و پرجمعیت کشور هندوستان است. این شهر در غرب کشور هند در ساحل دریای عرب واقع شدهاست. بمبئی یکی از شهرهای بزرگ و پرجمعیت هندوستان و پایتخت تجارتی آن به شمار میرود.
هوای بمبئی گرم و شرجی است و مانند بسیاری از نقاط جنوبی و مرکزی هند دارای ۳ فصل میباشد:
تابستان، که از فروردین شروع شده و تا اوایل خرداد ماه ادامه دارد در این فصل هوا بسیار گرم و درجه رطوبت بالا است.
فصل بارانهای موسمی یا مانسون که از اوایل خرداد شروع و تا اوایل مهرماه اامه دارد و توام با بارندگیهای بسیار شدید و سیل آسا است.زمستان که از اواخر شهریور شروع و تا اوایل اسفند ادامه پیدا میکند. با توجه به هوای ملایم، (بین ۱۵ الی ۲۵ درجه) این فصل از توریستیترین فصول بمبئی به شمار میرود.
جاذبـــــه های گردشگری
دروازه هند (Gate of India)
موزه پرنس ویلز
پایانه چاتراپاتی شیواجی یا ایستگاه ملکه ویکتوریا
دادگاه عالی بمبئی
موزه ویکتوریا
هتل تاج محل
کتابخانه دیوید ساسون
غار فیلها
خسروباغ
بازارهای بمبئی
دروازه هند (Gate of Ind)
موزه پرنس ویلز
پایانه چاتراپاتی شیواجی یا ایستگاه ملکه ویکتوریا
دادگاه عالی بمبئی
موزه ویکتوریا
هتل تاج محل
کتابخانه دیوید ساسون
غار فیلها
خسروباغ
بازارهای بمبئی